“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zaterdag 14 februari 2009

Mini pax

Het KNMI voorspelde het gisteren al, goed vliegweer. En dan was het vandaag ook.

Ik had een lokale vlucht gepland met Wiljo, Mirjam en mijn jongste passagier tot nu toe; Mea.
Wiljo was al een keer met lessen meegeweest, en een keer vlak na mijn examen, Mirjam en Mea gingen voor het eerst mee.

In de PH-SVT zitten twee Bose ANR headsets, dus die naar achteren verplaatst zodat Mea en Mirjam de 'stille' headsets hadden.
Na het tanken van de kist op naar V4 voor take-off van baan o6. Er was praktisch geen wind en het zicht was zeker 50 kilometer, dus een erg mooie winterdag.

Via een Hotel departure naar HvH, en vandaar langs de kust omhoog richting Noordwijk. 
Wiljo schoot een mooie plaat van de pier van scheveningen...
Net voor Noordwijk weer landinwaarts en daarna een stukje de A4 gevolgd. Vervolgens iets naar links afgebogen en toestemming aan de toren gevraagd om via Zoetermeer de CTR in te mogen.
Dat mocht, en vanaf Zoetermeer hebben we de A12 opgepakt richting Leidschenveen, Den haag. Daar gaan ze wonen binnenkort, dus werden er wat foto's gemaakt van het huis in aanbouw.

Daarna via de A13 weer naar het veld, left hand circuit 06. En met een prima landing stonden we na een uurtje vliegen weer op het asfalt, vond Mirjam niet zo heel erg.  :-)
Mea vond het erg leuk in de lucht en was best snel gewend aan de headset. Daar zit wel een toekomstige pilote in hoor...

Bye bye

2 opmerkingen:

Ben zei

Heel stoer die foto van je jonge passagier!

Arjan zei

Geweldig die mini pax!! Als ze vaker meegaat heeft ze straks ook nog een mini-headset nodig :)