“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

donderdag 18 juni 2009

Rally 3, land in zicht en haven aan stuurboord...

Afgelopen dinsdag Rally 3 gevlogen, de tweede poging na het afzeggen van de rally (vanwege het weer) een week geleden.

Thema van deze rally was maritiem, dus kwam het goed uit dat vaste rally crew member Hero mee ging, omdat hij goed thuis is in het varen. Als toevoeging op het team ging deze keer Elsi mee, collega waar ik tot voor kort mee heb samengewerkt.

Aangekomen op de club moesten de landrotten natuurlijk eerst weer de te vliegen route ontcijferen uit een wat criptisch zeemans verhaal, maar na wat geharrewar met een vuurtoren hadden we dan de route te pakken. Hotel departure richting HvH en dan vandaar zigzaggend over o.a. Hellevoetlsuis, Ouddorp, Middelharnis, Willemstad en het bijna onvindbare Willemsdorp (we mochten google maps niet gebruiken...). Een Romeo arrival met een landing op 06 zou het laatste traject zijn van deze route.

Onderweg was het de bedoeling om haventjes te spotten. In dit stukje vliegen van +/- 85 nm zijn er denk ik zo'n 25 tegengekomen. Natuurlijk was er een een foto lijst die we moesten matchen met het zicht naar beneden, en dat lukte best goed. Sterker nog, Elsi deed het vele malen beter dan de vorige passagiers Ger en Jeremy. Beat by a woman, guys..! :)

Het weer was prachtig. Het wolkendek lostte langzaam maar zeker op en de wind nam af tot 3 knopen bij de landing. Superavond om te vliegen, genieten geblazen.

Na een uurtje vliegen waren we weer terug op EHRD voor de aftermath. Even wat eten, wat knopen leggen (soort van bondage scene...) en nog wat vragen over varen en vliegen beantwoord. De uitslag hebben we niet afgewacht, maar bij vertrek kregen we te horen dat we het best goed hadden gedaan. Benieuwd dus.

GPS trackje is gemaakt, er ook nog wat foto's, thnx to Elsi!

See ya!

1 opmerking:

Arjan zei

Best wel leuk eigenlijk die rally's, ook goed voor de uurtjes. Volgend jaar maar eens meedoen... Victor team? ;)