“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

dinsdag 14 juli 2009

Buurman en buurman

Maandagavond stond een vluchtje met een paar buurmannen op de planning. Met overbuurman Pieter had ik al 'ns afgesproken dat we zouden gaan vliegen. Toen we de afspraak maakten tijdens de jaarlijkse VVE vergadering bleken wel meer buren in te zijn voor een rondje vliegen. Na wat geschuif en gemail zat de kist vol; Pieter met zijn schoonvader en buurman Fer gingen mee.

Met de Archer PH-SVP na de nodige voorbereidingen opgestegen vanaf runway 06 met een direct to Rijswijk, want we moesten natuurlijk even over de daken @ home scheren. Squawk 0000 and maintain 1.300 feet. Roger!

Na een paar rondjes overhead koers gezet naar Hotel en zo de CTR uitgehobbeld. Plan daarna was een rondje Maasvlakte, dan langs de kust naar het Noorden, bij Noordwijk landinwaarts, over Gouda richting Ridderkerk voor een Romeo arrival, want ik had een paar Rotterdam liefhebbers aan boord. Ter hoogte van Wassenaar waarschuwde Amsterdam info ons voor een motorglider op 1200 voet, ter hoogte van Voorhout. We hoorden dat de kist ons in sight had, en even later meldde A'dam dat we het verkeer voorbij waren, top!

Tussen Gouda en Ridderkerk kwamen we nog een luchtballon tegen die een plek voor de landing aan het zoeken was. Met een ruime bocht eromheen en even zwaaien natuurlijk!

Daarna afgemeld bij Amsterdam en aangemeld bij Rotterdam voor een Romeo arrival. Ter hoogte van Foxtrot aan de toren gevraagd of we over de stad mochten, was geen probleem, dus daar een paar mooie orbits kunnen draaien.

Een paar minuten later hingen we alweer boven de baan en konden we ons op gaan maken voor de landing via een left hand circuit runway 06. De wind was 'calm', de landing idem. Nog even napraten op het terras onder het genot van een drankje.

Vanavond: Rally 4...

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey leuk, je gaat Rally 4 doen. Vanavond ben ik tussen 20.00 en 21.00LT in de lucht. Dit keer gaat mijn vrouw voor het eerst mee. Ze vind het best spannend, dus we gaan een klein rondje, om te wennen. Direct to Spijkennisse voor wat orbits en dan naar de Romeo Arrival.

Succes met de Rally!