“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zaterdag 19 september 2009

Jammer!

Gisteren stond de fly-in naar valkenburg gepland. Op de club afgesproken met Arjan, hij zou met Jessica en kids met de SVQ vliegen, ik met Bianca met de de SVR.

Toen we klaar waren rond kwart over één gebeld met Valkenburg, om 14:10 local time mochten we verschijnen boven het entry point van de ATZ (Afslag Leiden A4).

Maar...10 minuten later belde een ander clublid met Valkenburg, en die kreeg te horen dat de hele boel net gesloten was omdat er een vliegtuig door het landingsgestel was gezakt tijdens de landing daar. De luchtvaart politie moest erbij komen en de kist moest natuurlijk van de baan af.

Dit ging allemaal wat lang duren en om 14:00 besloten we niet meer te gaan en als alternatief een retourtje Seppe te doen.
Tijdens het taxieen naar de baan hoorden we echter al een kist vertrekken van EHVB met als bestemming Rotterdam, dus ze waren weer open. Balen, maar we hadden nu alles al omgegooid.
Better next time.

Het zicht naar Seppe was niet heel best, ben zelfs op 1000 voet gaan vliegen. Op Seppe aangekomen was het best druk op het terras, er hadden de laatste plaatjes buiten.
Na het nuttigen van een drankje besloten we weer terug te gaan, de SVR moest om 17:30 weer paraat zijn voor de volgende vlieger.

Was nog best een gezellig middagje zo.. :)

3 opmerkingen:

Oscar zei

Jammer dat de fly-in niet doorging. Heb inmiddels ook het verslag gelezen en het schijnt erg gaaf te zijn geweest.

Jammer dat de kisten tegenwoordig zo duur zijn, maar wie weet gaat het lukken om bv. een Archer in een participatiestichting op Rotterdam te krijgen. Jij had ook interesse toch?

Ciao, Oscar

Skycaptain Marz zei

Jazeker...

Arjan zei

Leuk filmpje... Strakke landing trouwens van die Robin ;)