“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zondag 27 september 2009

Tussenlanding EHHV

Een tijdje geleden mailde Joris me dat 'ie wel 'ns een vluchtje wilde maken. Joris is een oud collega van me en af en toe zien we elkaar bij een etentje met oud collega's of op de TT van Assen.

Anyway, hij wilde z'n vriendin Carline verrassen en had haar verteld dat ze vandaag ergens gingen lunchen. Pas toen ze aankwamen op de club wist ze wat we gingen doen. Bianca was er ook bij, dus gezellig met z'n vieren de lucht in.

Joris had al gevraagd of we via Vleuten, Utrecht en De Bilt konden vliegen. Ik had voorgesteld daar een tussenlanding op Hilversum (EHHV) achteraan te plakken. Mooie plek voor een drankje op het terras. Ik had nog even gebeld met EHHV; runway 25 in use, druk met zwevers en parachutisten.

Rond 14:15 vertrokken we van Rotterdam in de Piper Archer PH-SVP. Via Mike de CTR uit om vervolgens de A12 te volgen naar Utrecht. Joris voorin, de dames achterin.
Al snel waren we bij Maarssen, dus ook bij Vleuten, waar we op zoek gingen naar het nieuwe huis van Joris en Clarine. Het kost mensen meestal wat moeite de straat vanuit de lucht te herkennen, ook nu. Maar na enig speuren ontdekte Clarine het huis.
Door naar Utrecht, voor de huidige woonstek. Nadat we die ook gevonden hadden door naar de Bilt voor het volgende huis (ouders), ook die ging op de foto.

Daar vandaan zaten we maar 5 minuten verwijderd van Hilversum. Dutch Mil gedag gezegd en EHHV radio opgeroepen. Nog steeds runway 25 in use, drukte van belang.
Ik kwam mooi mid runway op downwind afgestevend, maar iemand anders vond een lange downwind prettiger, en die zag ik vanuit mijn ooghoek aankomen van links. Dus snel actie gewenst, anders wordt een touch & niet go op downwind. Ik besloot een scherpe linkerbocht te maken om de andere vlieger ruimte op downwind te geven. Nadat ik hem zag passeren draaide ik weer rechtsom om zelf op downwind te komen. Netjes opgelost. Clarine was achterin een beetje misselijk geworden van al dat gedraai boven huizen en downwind, dus het veld kwam als geroepen.
De rest van het circuit verliep zonder problemen, en na een fraaie landing stonden we dan op het gras van Hilversum. ' Park at row 4' was de opdracht.
Tijdens final zagen we al dat het druk was op het terras en er waren ook veel spotters op de been. Gezellige boel daar.

Na een drankje (duurt ff maar dan heb je ook wat) en toch wat lunch voor Joris en Clarine was het alweer tijd voor de terugvlucht. Clarine zou deze vlucht voorin komen zitten.

Na take-off zetten we koers richting de kust, via de Loosdrechtse plassen, Breukelen, Alphen a/d Rijn, de Kaag en Noordwijk. Daar aangekomen koers zuid naar Hoek van Holland, langs Den Haag en het Westland.

Na een rondje over de Maasvlakte (1+2) en de Maeslantkering was het alweer tijd voor een Hotel arrival. Tien minuten later stonden we weer op het asfalt van Rotjeknor.
Ff napraten met een drankje van Casper en foto's kijken.

Leuke vlucht, doen we nog ' ns wat mij betreft!
Foto's van Bianca...

1 opmerking:

Arjan zei

Best leuk veldje dat Hilversum. Toch maar eens wat vaker langs gaan...

Leuke vlucht weer!!!