“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zondag 11 juli 2010

Just before the storm

Gisterenavond had ik nog een korte rondvlucht gepland staan met Bianca en een vriendin van haar, Susanne. Maar na alle loze voorspellingen leek het slechte weer er dan nu toe echt aan te komen, vanuit het zuiden. Het was dus nog even spannend of het zou lukken.

Buienradar goed in de gaten houdend reden we naar de club rond 19:30. De METAR vond het nog prima de komende twee uur, dus snel ingestapt in de PH-SVR.


Tijdens de startup request bleek dat ze het vliegplan niet hadden ontvangen. Vreemd?
Dus moest ik even bellen met de FIO, maar daarna was het snel geregeld en konden we alsnog de lucht in. Het spannende moment voor Susanne was aangebroken!  :)
We begonnen met een direct Den Haag voor wat orbits boven het huis van Susanne haar moeder. Daarna door langs de kust naar HvH.

Bij het vertrek moesten we even wachten op twee DC3's die terugkwamen van een airshow en kwamen tanken op EHRD. Uniek en prachtig gezicht!


Overhead Den Haag:


Stilte voor de storm, prachtig vliegweer. De zonnestralen mooi door de wolken, en het slechte weer zichtbaar in aantocht. De Diamond gleed door de lucht als over een biljartlaken.We vlogen via de Nieuwe Waterweg en Rotterdam Centrum terug naar het vliegveld waar beide DC3's nu op het platform stonden...


En na een mooie landing was Susanne helemaal blij, alles binnengehouden en ook nog genoten van het uitzicht!
Na het vastzetten van de kist even snel de administratie, het werd al aardig donker buiten. Onderweg naar huis vielen de eerste regendruppels al.

Nog wat plaatjes van de twee DC3's.
Happy landings!

Geen opmerkingen: