“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zondag 12 september 2010

So what's up?

Afgelopen week stond toch wel weer in het teken van vliegen.
Vorige week zaterdag de grote Hoogvliegersdag op mijn thuisbasis, Rotterdam-The Haque Airport. We hadden echt geweldig weer en wat was het weer een mooie dag zeg! Veel lol gehad, en bijna 140 kinderen laten vliegen. Uitgebreide verslagen, foto's en video's vind je hier...
Free image hosting powered by PostImage.org
Kleintje helpen instappen...

En afgelopen donderdagavond een ingelaste vlucht. Werd door Arjan gebeld of ik beschikbaar was om een paar studenten Chemie uit Utrecht rond te vliegen boven Rotterdam. Hij zou dat eigenlijk doen op verzoek van collega vlieger Wieke, maar er was iets tussen gekomen. Sure we can! Met de PH-SVI een leuke ronde gedaan boven de industrie rondom Rotterdam
Was erg leuk, zeer enthousiaste gasten! Komt wellicht nog wel een vervolg achter aan.

En gisteren met Arjan en onze dames met de C172 naar EHMZ gevlogen om wat te eten daar. Was superweer, lekker zonnetje en rond de 20 graden. De lucht was erg rustig, geen spoortje turbulentie. Ik vloog heen vanaf EHRD, Hotel departure, via HSD, de Deltawerken en zo naar het Veerse Meer. De landing was best koel, ik telde er 4.  :-)  (hoefde gelukkig maar voor 1 te betalen.)
Blijft een leuk veld om naar toe te gaan, en het restaurant is er prima. Leuke besteding van in totaal een uurtje aan zuivere vliegtijd.

Aanstaande zaterdag een vluchtje naar het gesloten vliegveld Valkenburg (EHVB) gepland, waar de landingsbaan nog een keer voor bezoekende vliegtuigen wordt opengesteld. Vorig jaar was het niet gelukt, hopen dat er deze keer niemand door zijn landingsgestel heen zakt.
En we zijn bezig met de planning van de buitenland vlucht naar Denemarken voor het einde van deze maand. Cool stuff.

Happy Landings!

Geen opmerkingen: