“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zondag 7 november 2010

BSC'68 from above

Voetbalclub BSC'68 krijgt binnenkort een nieuw sportpark in Benthuizen. Hier wordt momenteel druk aan gebouwd, wat vanuit de lucht natuurlijk goed te volgen is.
Ik was al een keer met Danny over de site gevlogen wat voor hem wat minder goed afliep. Voor deze vlucht zouden er ook twee andere mensen meegaan, want Danny durft niet meer.  :-)

Martin en Nico waren op de afgesproken tijd op de club. De Diamond PH-SVR stond geboekt voor deze vlucht.
Na de pre-flight check en startup werden we via taxiway Victor, intersection Victor 2 en runway 24 op weg gestuurd.  'Right turn out, climb to 1.300 feet, direct Zoetermeer'  was de instructie van ATC.
De betonnen bak van de HSL volgend kwamen we al snel bij het sportpark in aanbouw aan en ik kreeg toestemming van EHRD tower voor orbits overhead Benthuizen.

De fototoestellen klikten driftig terwijl de voortgang van de bouw digitaal werd vastgelegd. Na dat dit alles gesaved was nog even over een huisadres, even zwaaien naar de landrotten beneden.

Bij Gouda de Mike arrival opgepikt en koers gezet naar het vliegveld. Tower bood ons een direct 24 aan, maar aangezien we nog even langs de skyline van Rotterdam wilden vliegen verzocht ik om een normale procedure met circuit.

De wind stond onder een hoek van 45 graden met de baan, met ongeveer 9 knopen gusting tot 12. De Diamond had er geen problemen mee en netjes onder begeleiding van de stall warning blér raakte het maingear het asfalt, Touchdown!

Martin en Nico vonden het helemaal geweldig en vroegen wanneer we weer gingen. Altijd leuk dat enthousiasme na een vlucht.Was dan ook prima weer voor een scenic flight.

Happy landings!

1 opmerking:

Arjan zei

En dit keer zonder zieke pax... Hmm, je leert het al :P