“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

maandag 4 juli 2011

Nu wist 'ie het zeker!

De afgelopen weken weer een paar leuke (rond)vluchten uitgevoerd. We waren 2e pinksterdag nog van plan naar de Oostwold Airshow te vliegen, maar het slechte weer in onze regio gooide roet in het eten. Oostwold had slottijden uitgegeven (een slottijd is een tijdstip waarop je -ongeveer- geacht wordt te arriveren om het vele verkeer in goede banen te kunnen leiden), wat betekende dat we een min-of-meer vaste vertrektijd vanaf Rotterdam zou hebben. Maar ruim rond dat tijdstip stortte het helemaal in. Het was sowieso al special VFR, maar met nog 200 meter minder zicht was ook dat afgelopen. Kortom, no go dus.


Zaterdag 25 juni heb ik ook weer een dagje meegeholpen als vrijwilliger bij Stichting Hoogvliegers op de grote Hoogvliegersdag Schiphol. Helaas regende het de hele dag. Het is een half uurtje droog geweest in de tijd dat ik er was. Erg jammer, want de stichting nam het eerste eigen vliegtuig in dienst. Dit vliegtuig kan omgebouwd worden tot ambulance vliegtuig zodat nu ook kinderen mee kunnen vliegen die alleen horizontaal vervoerd kunnen worden. Top! Maar ook al was het weer 'pet', de kinderen hadden nog steeds grote lol.


Eén van de leukere tripjes van de afgelopen weken was wel die van afgelopen zondag. Ik ging met Darren gaan vliegen, die op die dag zijn 10e verjaardag vierde. Darren wil later graag piloot worden (of prof voetballer) en kreeg deze vlucht als verrassing van zijn ouders. 
Toen hij met zijn moeder aankwam op EHRD wist hij nog helemaal van niets. In eerste instantie dacht hij dat we vliegtuigen gingen kijken (de dag ervoor was hij met oma naar het Aviodrome geweest...), dus toen ik hem vertelde dat we daadwerkelijk zelf gingen vliegen ging hij helemaal uit z'n dak. 


Na wat uitleg stapten we in de PH-WKB. Stoer vliegtuig natuurlijk, met glass cockpit.
De vlucht ging na takeoff van runway 06, via Leidschenveen (want daar wonen ze) en via HvH en de nieuwe waterweg over Rotterdam Centrum. Hij zat als co-piloot enorm te genieten en keek zijn ogen uit. Onderweg vroeg hij nog wat Whiskey Kilo Bravo nu eigenlijk betekende, dus hij zat echt op te letten!

Na de landing belde hij met zijn vader en vertelde; "nu weet ik het zeker, ik word piloot!"

1 opmerking:

Arjan zei

Een verstandige jongen... Piloot, what else :)