“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

donderdag 29 december 2011

Year end

De één na laatste vlucht van dit jaar was mijn kortste ooit. Welgeteld een kwartier, inclusief taxiën voor take-off en na de landing. We (Ger en ik) hadden het overigens wel een beetje aan zien komen vanaf de grond. Volgens de METAR moest het allemaal wel kunnen, maar de bewolking was overdadig aanwezig.
Onder het mom van 'we zien wel' stapten we na pre-flight in voor een rondje NDB vliegen. Romeo departure was gefiled, maar EHRD tower meldde ons al dat 1500 voet waarschijnlijk niet haalbaar was. Dan maar via Mike naar buiten.

Maar aangekomen op 750 voet werd het al duidelijk, dit ging 'm niet worden. En zo ontstond mijn kortste vlucht ooit:

De Cessna kon alweer snel op stal worden gezet.
De dag erna (The Day Before Christmas) was het wel goed weer. Én de finale dag van 3FM Serious Request op de Beestenmarkt in Leiden wat Bianca op een idee bracht; rondvlucht over het Glazen Huis.

De VZV was 's middags nog beschikbaar voor een uurtje vliegen, dus snel geboekt. Take-off van baan 24, langs Rotterdam via een Mike departure.
Na 10 minuten hingen we dan boven Leiden. De SR11 locatie was makkelijk te spotten:
Na een paar rondjes overhead vlogen we via de kust terug naar Hoek van Holland voor de Hotel arrival.
De mooie landing betekende het einde van de laatste vlucht in 2011. Met ruim 35 uur dit jaar toch leuk wat gevlogen, met als hoogtepunt wel de trip naar de kanaal eilanden in Oktober.

Fijne jaarwisseling en een bevlogen 2012!Geen opmerkingen: