“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

maandag 31 maart 2008

Les 22; fuel station out of service

Gisteren weer een les gepland met vaste instructeur Victor. Ik had de PH-SVU geboekt, maar ik werd van de week door Arthur van de club gebeld dat het onderhoud op de U uit ging lopen. Dus omgeboekt naar de PH-SVM, kleine broertje van de PH-SVQ. Nog nooit op gevlogen, maar qua bediening gelijk aan de SVQ.

Om half één op de club, Victor kwam net terug met Percy, een theorie klasgenoot. De SVM stond er al, dus gelijk maar even gekeken naar de peut; ruim een kwart, hield niet over, straks ff tanken. Plan voor vandaag was afsluiten eerste lesblok, losse eindjes afronden. Vliegplan ingediend en wegwezen.

Bij delivery startup aangevraagd 'for taxi to the fuel station', maar we kregen te horen dat die gesloten was. Kapot ofzo. Scheen al de zoveelste keer te zijn in korte tijd. Op zich hadden we voldoende brandstof, maar na ons zou het echt op zijn. Dan maar tanken op de terugweg. Dan maar taxi naar V2, runups checks doen (eh, de helft dan...) en op naar Seppe met een short field take-off.

We stegen op van baan 06, en halverwege de take-off gooide Victor nog even het gas dicht. Simulated engine failure during take-off. Ik was iets te enthousiast met de neus naar beneden brengen, maar die 120 pk kist gaat ook zo langzaam omhoog... Daarna via een direct out over Oud Beijerland naar Seppe.

Daar was het erg rustig en kon ik op het gemak de landingen afwerken. Een glide in en twee precision/soft field landingen. Gingen redelijk deze keer. Daarna terug naar EHRD. Onderweg ging het gas nog dicht, simulated forced emergency landing. Ging best goed, kwam mooi uit. Was wat laat met veld bepalen, maar ik kwam heel netjes uit.

Door naar Rotterdam, Romeo arrival. We zouden daar nog een glide in doen, dus na papa gemeld dat we dat van plan waren. Na het kruisen van het veld voor een right hand 24 ging het gas eraf. Kwam netjes uit op de plek die de bedoeling was. Helaas was het tankstation nog steeds out of service, dus we konden niet tanken.

Deze keer wel een track log gemaakt...

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vind het allemaal wel heel spannend hoor!!!!