“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

woensdag 1 oktober 2008

First Flight...

Nou ja, als gebevreteerd gezagvoerder dan he... :)

Omdat de geplande vlucht naar Lelystad niet door was gegaan maar het toch erg mooi weer was geworden vorige week moest er natuurlijk toch even gevlogen worden met het kersverse papiertje op zak.
Aldus de PH-SVM geboekt (was al druk in de planning...) voor vrijdag middag, laatste dag van mijn vakantie. RT cursus maatje Bjorn zou meegaan als PAX.

Was alweer een tijdje geleden dat ik op een Robin gevlogen had, de SVM had ik niet meer gevlogen sinds mijn grote driehoeksolo. Maar, alle knopjes en metertjes waren nog te vinden (waar zit die suction meter @#$%^*^) en de SVM ging heel netjes in de take-off van baan 06.

Mike departure, overhead Leiden, langs de ATZ van Valkenburg en richting de kust. Ik zag dat de transponder een te lage hoogte aangaf op het scherm, maar later vroeg ik aan tower of wel de correcte hoogte uitgezonden werd, en dat bleek het geval te zijn. Maar op 1000 voet stond er 400 in het display.

Langs de kust naar het zuiden, en bij HvH zagen we een olie platform binnen gesleept worden. Natuurlijk even een rondje overhead.
Hotel arrival, waar we nog te maken kregen met een vreemd probleem bij aanschakelen van de fuel pump. De radio stack resette enkele malen en verstoorde de communicatie. Na dit drie keer geprobeerd te hebben vond ik het wel welletjes en besloot zonder elek. pomp binnen te komen. Ik had me al voorbereid om vanaf dowwind een glide-in te doen, je weet maar nooit.

Na Tango mochten we naar 1000 voet voor een lefthand 06, had ik nog niet vaak gehad. Het glijpad was erg mooi (al zeg ik het zelf) maar de landing toch wat hard. Ik denk dat dat te maken had met het andere uitzicht qua neusstand tussen Piper en Robin. Daarna taxi to lima en mijn eerste vlucht al captain was een feit, koel!

Er is een filmpje gemaakt door Bjorn...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig dat filmpje, ik zag me zelf weer helemaal zitten. Groeten, Marcel Spoor.

Arjan zei

Gaaf filmpje marcel, lijkt mij eennheerlijk gevoel zo'n eerste vlucht als echte P.I.C.

Gr,
Arjan