“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zaterdag 18 december 2010

Driewerf balen!

Ik had vandaag de 'nieuwe' PH-SVI geboekt voor een korte rondvlucht. Dat leek vanochtend wat ambitieus gezien de heftige sneeuw die nog viel, maar na de middag klaarde het zoals voorspeld helemaal op en werd het prachtig weer.
Er werd gevlogen van EHRD, dus de baan was in gebruik. Ger zou meegaan als co-piloot.

Op de club aangekomen eerst de PH-SVI de-icen, want met 12cm sneeuw op de vleugels vliegt zo'n ding toch niet heel goed. Ik was lekker onderweg toen het nieuws kwam....

Terugkerende piloten meldden dat ze op de radio hadden gehoord dat besloten was de baan tijdelijk dicht te gooien om te kunnen vegen. Lekker dan! Hadden ze dat niet wat eerder kunnen melden???
Dus maar even gebeld met de havendienst, want er stonden 4 toestellen op punt van vertrek.
En inderdaad, er moesten 3 intersecties geveegd worden, wat een half uur per intersectie zou kosten. En ze hadden ook nog even last van kapot materieel. Het was inmiddels al tegen drieën, en met de vroege End Of Daylight dezer dagen zou het 'm dus niet meer gaan worden. Er  mocht ook niemand meer vertrekken, alleen binnenkomende vluchten werden geaccepteerd. Opruimen dus maar, balen!!!

Er moesten een hoop kisten naar binnen, dus met z'n allen maar ff aan de slag gegaan, we moesten toch wat...
Ik baalde stevig, want ik hoorde dat het bijzonder mooi was om te vliegen vanmiddag. Besneeuwd landschap met een heerlijk zonnetje. Soms zit het mee, soms...

2 opmerkingen:

Kurt zei

Jammer man, weet uit ervaring wat je dan mist.

Arjan zei

Inderdaad jammer... Maar je bent goed bezig geweest :p