“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

maandag 18 juni 2007

Medische keuring

Elke vlieger moet medisch gekeurd zijn om te mogen vliegen. Voor het nemen van lessen is dat in principe geen verplichting, je mag alleen niet solo totdat je gekeurd bent.
Het is wel slim om niet te lang te wachten met je keuring, want als je wordt afgekeurd heb je al een boel geld uitgegeven voor niets.

Dus heb ik de keuring aangevraagd.
Maar bij het zoeken naar wat info kwam ik dit tegen op de site van Aeromed (daar ga ik de keuring laten doen);
Wat voor eisen worden er gesteld aan kleuren zien?
Zowel bij klasse 1 als klasse 2 keuringen moet het kleuren zien volledig intact zijn. Bij klasse 2 keuringen kan van deze eis worden afgeweken met een restrictie.
Het kleuren zien wordt getest door middel van de ISHIHARA test.


Die ISHIHARA test is zo'n test met van die plaatjes met gekleurde bolletjes waar je getallen in moet herkennen. En drie keer raden waar ik al m'n hele leven moeite mee heb.... :(

Het is een afwijking die in de familie voorkomt, en helaas mij niet heeft overgeslagen. Ik weet nu i.i.g. zeker dat ik mijn beroep er niet van kan maken. Iets wat ik wellicht ooit wel had.......

Ik moet voor mijn PPL een klasse 2 keuring doen. Ik hoop dus dat ik binnen de ruimte voor afwijking val (dan maar met een restrictie), anders houdt het snel voor me op.
Wordt nog wel even spannend dus....

1 opmerking:

Tom zei

Hey als ze blinde Sventek en Stevie W Tom goedkeuren dan komt het voor jou ook goed!!

Keep me updated! Wanneer moet je?