“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

maandag 13 oktober 2008

Roundtrip EHSE

De bedoeling was eigenlijk dat Arjan met de PH-SVT en ik met de PH-SVG, als mini formatie met de naam Victor-2 naar Midden Zeeland zouden vliegen vandaag.

Maar, toen ik Rotterdam Delivery opriep voor startup clearance kregen we te horen dat Midden-Zeeland (EHMZ) tot nader order gesloten was. Dit was er namelijk aan de hand.
Gelukkig geen gewonden bij gevallen (of erger)!


Dus werd als alternatief Seppe bedacht. Daar zouden we met de twee kisten naar toe vliegen, en Arjan zou daar nog wat T&G's doen.
Dus vliegplan laten wijzigen (werd heel vriendelijk door de toren gedaan...) en toen konden we op pad.
Aangezien we allebei twee radio's in de kist hadden konden we één radio op de vrije frequentie 123,45 zetten zodat we ook onderling konden communiceren. Dit was erg leuk onderweg, en op tijdens zelfs nuttig.
Zo zag het er dan uit in de lucht...

Het best druk op Seppe. Er was een Chinook heli bezig wat rondjes te vliegen, en er zaten best wat kisten in het circuit voor Seppe.

Mijn full stop landing ging prima, Arjan ging nog even wat circuitjes draaien. Een kwartiertje later stond hij ook aan de grond en was het tijd voor een colaatje, na de rekening te hebben voldaan bij de havenmeester. Ik moet wel zeggen dat €24,- voor een overland landing niet erg goedkoop is. Seppe blijft vooralsnog relatief hoge prijzen hanteren.

Toen we op Seppe waren zagen we de PH-SVP nog wat T&G's maken. Deze werd bestuurd door Mark met als Co Tom. Ze waren op de terugweg van een tripje naar Duitsland en besloten even te stuiteren op Seppe.

Even voor vieren besloten we weer weg te gaan, Arjan's kist was erna nog geboekt voor een les.
Terug uitzicht op de achterkant van de PH-SVT; Ik was van plan de boel te loggen, maar de PDA is ermee gekapt onderweg. De volgende keer gaat mijn nieuwe gadget mee, en die kan heeeeel goed loggen. :)

Na de vlucht nog even nagekletst, stoere verhalen uitgewisseld en wat gegeten op de club. We hebben natuurlijk wat meer foto's gemaakt, die staan hier. Arjan heeft nog een leuke compilatie gemaakt, staat op youtube.

Was een erg leuke middag, smaakt naar meer!

See ya!


Van EHRD naar EHSE met Arjan

1 opmerking:

Anoniem zei

Weer veel plezier gehad zag ik
Groetjes Ma