“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zaterdag 21 maart 2009

Ballonnen en para's

En weer twee vluchten achter de rug.   :-D

Afgelopen vrijdag ben ik met twee oude van dagen en hun begeleidster de lucht in geweest met de PH-SVI. Deze twee mensen komen uit Rotterdam, en hadden nog nooit van hun leven gevlogen. Dit kwam ooit ter sprake tijdens een gesprek, en toen zijn de begeleiders gaan kijken of dit mogelijk gemaakt kom worden. En daar werken we bij Vliegclub Rotterdam graag aan mee natuurlijk.

Om zo veel mogelijk van Rotterdam te kunnen zien een Romeo departure gedaan en de arrival via Oud-Beijerland en dan dwars over de stad.
De oudste van de twee zat vroeger in de beroepsvaart en herkende veel van de wateren en sluizen waar hij ooit is geweest. Hij vond het 'machtig mooi'.

Vanmiddag ben ik met mijn wederhelft ook nog even de lucht in geweest. Het was nog steeds prachtig weer en ze wilde graag ook 'ns mee in de Diamond. Twee goede redenen om het luchtruim te kiezen.
Er lag een behoorlijke inversie laag boven het land. Na een Romeo departure vanaf baan 24 besloten we door te vliegen naar de nieuw millingen TMA om daar te klimmen naar 3500 voet om zo boven de laag te komen. 
Er waren wat ballonvaarders die datzelfde idee hadden, deze kwamen we tegen toen we op 3700 voet zaten...

Toen we eromheen vlogen werden we nog op de foto gezet. Die wil ik wel hebben eigenlijk.  :)
Daarna  kwamen we nog twee ballonnen tegen en toen we boven Seppe zaten zagen we een aantal parachutisten naar beneden komen. Was best druk dus daar.

Daarna zijn we via Oud-Beijerland teruggevlogen naar Rdam Airport. 

Arjan was ook net terug van een solo naar Budel, samen nog even wat kisten in de hangaar gepropt, en toen zat het er al weer op.

'Till next time...

2 opmerkingen:

Fly November zei

Ja, heerlijk weer om te vliegen zaterdag. Ik snak echt naar het mooie vliegweer!!

Arjan zei

Heerlijk om zo hoog te vliegen!! Heeft die ballonvaarder geen blog met foto's:)