“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zaterdag 2 mei 2009

EHRD-EHRD via EHMZ

Vandaag had ik een tripje naar Texel gepland met Hero, zijn vriendin Daan en mijn wederhelft. Maar volgens de TAF zou er mist komen in de avond, en aangezien we pas later in de middag zouden gaan wilde ik het niet riskeren om bij terugkomst uit te moeten wijken door de mist. Dus werd het plan omgezet naar Midden Zeeland. (Terwijl ik dit schrijf nog bar weinig mist te zien overigens...)

De PH-SVH was wat vroeger dan gepland uit het 1000 uurs onderhoud gekomen en alweer een paar dagen in gebruik. Die had ik dus twee dagen geleden gereserveerd. Op de SVH heb ik mijn eerste les en examen gevlogen, dus daar heb ik wel wat mee. Deze kist (Piper Warrior cadet) performed sowieso best wel goed t.o.v. andere warriors.

Na de gebruikelijke voorbereiding op de club en in en om de kist kwamen de wielen los van het asfalt voor de vlucht met bestemming Midden Zeeland. Via de Hotel departure vlogen we richting HvH waar ik aan approach vroeg of we naar 3000 voet mochten klimmen om een beetje op wolken niveau te zitten. Dat was geen probleem...


Op de Noordzee waren een paar schepen zand aan het winnen;


Na een tijdje op 3000 voet wat gezakt om de Deltawerken van wat dichterbij te kunnen bekijken. Onderweg werden natuurlijk de nodig plaatjes geschoten. Japanners zijn er niets bij  :)


Daarna kwam al snel het Veerse meer en dus EHMZ dichterbij. Via Midden Zeeland radio kregen we te horen dat baan 27 in gebruik was. De wind stond zo goed als op de kop van de baan volgens de windzak.
En met een landing uit het boekje (Hero gaat al commentaar leveren als 'ie de stall waring niet hoort vlak voor touchdown, gaat te vaak mee denk ik...) stonden we op het gras van EHMZ.

Even langs het havenkantoor om 28 euri af te tikken en daarna naar het terras. Lekker in het zonnetje vliegtuigjes kijken (en ander spul).




Toen werd het weer tijd om terug te vliegen naar Rotterdam. De terugvlucht was via een andere route, want de wilden even over Numansdorp vliegen. Vorige week hebben we daar namelijk gevaren met de speedboot van Hero, leuk om even van bovenaf te bekijken.

Plan was om daarna via Oud-Bijerland naar EHRD te vliegen, maar Rotterdam Tower gaf hier geen toestemming voor vanwege parajumping. Dus werd het een Romeo arrival instead.
Korte tijd later hingen we weer downwind runway 24 waarvan net een kist van Jet Netherlands in take off ging...


Er stond een beetje crosswind (280/12 gusting 19) dus er moest een beetje gecorrigeerd worden tijdens short final, maar netjes op de stall warning raakten de wielen de baan. Hero was tevreden. :)

Nog even pushback om het vliegmasjien op z'n plek te zetten en toen was het tijd voor een colaatje en de logboeken.

Leuke middag weer, lekker gevlogen. Volgende keer doen we alsnog Texel.
Le track. En meer mooie foto's..

2 opmerkingen:

Soepkip zei

Was erg goed!

En tja... d'r moet toch iemand zijn die je een beetje scherp houdt :D Anders word je te laks. :)

Hero

Arjan zei

Kan ik alvast inschrijven voor Texel ;)