“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

donderdag 22 mei 2008

Les 29, detour EHMZ

Gisteren weer een combi les gehad met Arjan. Retourtje EHMZ was het plan.
De PH-SVT staat op het punt om onderhoud in te gaan dus we waren omgeboekt op de PH-SVM, de Robin met opgevoerde grasmaaiermotor. :)
Ik zou weer de heenvlucht doen met een stukje navigatie, en Arjan de terugvlucht en natuurlijk was instructeur Victor ook weer van de partij.

Tijdens takeoff van 06 kreeg ik weer een simulated engine failure te voorduren die ik netjes kon opvangen. Ik vond het al verdacht dat Victor wéér wilde dat ik een short field takeoff deed. Tegenwoordig doe ik niet anders meer geloof ik; snel opstijgen gevolgd door nep motorstoring. :)
Daarna een Romeo departure (met landingslicht aan voor de tegenligger -red).

Over de rest van de les kan ik kort zijn; Kwalitatief Uitermate Teleurstellend...
Het ging voor geen meter vandaag, niets ging zoals ik wilde. Soms heb je van die dagen he.
Met navigeren kwam ik er wel, maar vraag niet hoe. De concentratie was ver te zoeken. Misschien toch een iets te lange dag geweest?

Op EHMZ wilde ik een zooitje precision landingen doen want die gaan van alles het minste tot nu toe, maar op één na bakte ik daar ook niet veel van. Er stond welliswaar pal crosswind op het veld, maar met 7/8 knopen ook weer niet dramatisch.

Snel vergeten dus maar, ik weet wat ik moet oefenen de komende lessen.

Anyway, capo en appeltaart (diner in mijn geval) op EHMZ waren top (thnx Victor). Nog even erg smakelijk gelachen om flauwe grappen. Was gezellig daaro!
Daarna ging Arjan aan de slag met Victor, lees hier zijn verhaal.

Stond ook nog wat mooi speelgoed op EHMZ...

Stapeltje foto's gemaakt en natuurlijk filmpjes van de t&g's van Arjan en de landing op EHRD (met extreme low pass ending...).
De PDA werkt weer dus ook een track log kunnen maken. Je kunt goed zien wat het resultaat is van gratis T&G's op EHMZ als je daar tankt. :)
Ff twee weken geen les (leerlingendag valt uit heb ik begrepen) dus juni nieuwe ronden nieuwe kansen!
See ya!
edit: toch nog tussendoor lesje gepland, zaterdag 31 mei...

2 opmerkingen:

Ben zei

Leuk idee om met z'n drieen op pad te gaan. In de Cessna 152 gaat dat niet echt lukken :)

Bij mij wilde het landen op Seppe ook niet heel soepel gaan. Voor mij is het nog leren om de juiste hoek en snelheid aan te houden.

Succes en groeten!
Ben

Arjan zei

Was een super gezellige vlucht!!!

Doen we zeker nog een keer wat mij betreft...

Gr,
Arjan