“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” Leonardo da Vinci.

zaterdag 24 juli 2010

Shooting a house, spotting a boat

Na de vlucht van afgelopen dinsdag met Arjan had ik woensdagavond alweer een nieuwe vlucht staan. Ik zou met Ger over zijn huis (for sale) gaan vliegen voor wat luchtfoto's en daarna zouden we proberen een zeilbootje met bekenden te spotten op de Noord bij Dordrecht. Ik had de PH-WKB gereserveerd, u weet wel, de glass cockpit  Piper Archer III.

Het weer leek even tegen te zitten, er kwam een frontje uit Frankrijk aan. Maar dat doofde aardig uit boven België, waardoor we dus gewoon weg konden.
Aangezien we geen vaste route hadden, had het niet veel zin een flightplan te programmeren in de Garmin GNS430. Gewoon lekker op de hand met af en toe wat hulp van de Heading mode op de autopilot.

Het huis was snel gevonden, de foto's snel gemaakt. Daarna met een omweg (omvlucht?) door naar de Noord, zoeken naar één specifieke zeilboot. En ook die vonden we, met wat hulp van de grond via SMS. Missie geslaagd!

Daarna via Oud-Beijerland terug naar het vliegveld. Report Euromast, Pappa next, cross overhead, descent to 1000 feet, right hand circuit runway 24, de gebruikelijke instructies van ATC.
Voor de landing ging ik even goed zitten. Ik wilde deze keer de WKB netjes neerzetten, rekening houdend met het 'zware' sturen in de pitch. Er stond wat crosswind, 200/10, prima te doen dus.
En de landing was er dan ook naar, netjes zoals het hoort. Mooie flare, rustige landing.

Door naar Lima en de club om de kist te parkeren en in te stoppen voor de avond.
Was een leuk vluchtje, lekker rustig in de lucht en prima temperatuur. Nice flying on summer evenings...

2 opmerkingen:

Arjan zei

Geen foto's van de zeilboot??
Inderdaad heerlijke avonden om te vliegen...

Skycaptain Marz zei

Nee, bedachten we ons later ook, maar toen vlogen we al bij de Euromast, en zo'n goeie telelens hadden we nou ook weer niet. :-)